HTML

Pilisszántói Faluvédők

Hírek, információk, vélemények Pilisszántóról a Faluvédő Egyesület gondozásában

Friss topikok

Linkblog

Okmányirodai élmények

2011.03.03. 11:50 :: szekertabor

Bizonyára mindenkinek volt már dolga a vörösvári okmányirodával. Pici, zsúfolt előtérben osztják a sorszámot (amíg osztják), majd egy íróasztalnál adnak az ügyhöz illetékcsekket, amivel az ember elrohan az 500 méterre levő postára, hogy még azelőtt visszaérjen az okmányirodába, mielőtt sorra kerülne. De persze nem kerül sorra, csak egy-másfél óra múlva, addig vagy a kis előtérben szorong, vagy kimegy a kopár prérire, ami az iroda céljára kijelölt barakkot körülveszi.  

Ahhoz, hogy bármit is elintézzünk, szabadnapot kell kivenni, mivel az iroda nyitvatartási ideje szigorúan munkaidőben van, viszont könnyen megeshet, hogy az erre a célra kivett napon nem sikerül az ügy végére járni, így egy másik napot is ki kell venni.

Na ezt elégeltem meg a múltkoriban, és úgy döntöttem, megér nekem egy próbálkozást, hogy ne kelljen szabira mennem egy autó átírása miatt. Felkerestem a zuglói okmányirodát, ahol kedd kivételével 6.15-től 21.15-ig van ügyfélfogadás. Itt meg kell jegyeznem, hogy karácsony és újév között mentem, ezért aznap csak a délelőtti műszak dolgozott, de a 9 órai munkakezdésemig bőven sikerült mindent elintéznem. Az épületben van egy megfelelő méretű váró, ahol mindenki leülhet, büfé, italautomata. Az ügyintéző eléggé mísz volt (kinek van kedve két ünnep között dolgozni), de némi kedvességgel el lehetett érni, hogy elmosolyodjon. Kitöltötte a csekkeket, majd amikor megkérdeztem, hol a legközelebbi posta, odabökött, a kettővel mellette levő ablakra, hogy ott tudom befizetni. Volt bankkártya terminál is, meg minden. Az egész ügyintézés 8-10 perc volt, várakozással együtt nem vett 45 percnél többet igénybe.

Aki úgy érzi, nem ér meg ennyi utazást a dolog, annak jelzem, hogy az Árpád hídtól 20 percnyire van: az 1-es villamossal el kell menni a Thököly útig, majd a piros 7-es busszal 1 megállót a Róna utcáig, és onnan 3 perc gyalog a Pétervárad u. 11-17. Nekem, aki Budapesten dolgozik, bőven megérte.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ügyfél ügyintézés boldog

A bejegyzés trackback címe:

https://pilisszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr32706784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása