HTML

Pilisszántói Faluvédők

Hírek, információk, vélemények Pilisszántóról a Faluvédő Egyesület gondozásában

Friss topikok

Linkblog

Csíksomlyó Pilisszántón, Pilisszántó Csíksomlyón

2011.04.19. 20:31 :: Falvédő

Szőnyi József küldte ezt a meghívót:

 

Csíksomlyói kegytemplom

és a

pilisszántói Boldogasszony kápolna

közös pünkösdi miséje

A keresztényi nemzet összetartozásának évszázados történelmi zarándokhelyén Csíksomlyón 2011. június 11.-én szombaton, 12 óra 30 perckor, a Somlyó hegy nyergében misét mutat be Pilisszántó megyéspüspöke

Spányi Antal székesfehérvári püspök úr.

A keresztaljak sora népesíti be ilyenkor a hegyoldalt, ahová erdélyi testvéreink hálaimát jönnek mondani a Szűzanyának megmaradásukért. Vágyaink ellenére, a távolság miatt sokan nem tudnak elzarándokolni Magyarországról Csíksomlyóra, bár érzelmileg együtt szeretnénk lenni velük, az ottani zarándoklókkal, hogy törleszthessünk tartozásunkból. Ezért itt a Pilis hegy sziklái közt, a pilisszántói Boldogasszony kegyelmével, a csíksomlyói misével egy időben, irántuk való tiszteletünket kifejezve szintén misét tartunk, az idő eltolódás miatt, az itteni idő szerint 11 óra 30 perckor.

A szántói misét bemutatja:

Palánki Ferenc egri Főegyházmegye segédpüspöke.

Közreműködik Pitti Katalin operaénekes,
érdemes művész.

Hasonlóan a Somlyóhegyhez, az itteni keresztaljak a Pilishegy lábánál induló, és kápolnához vezető Csillagösvényen érkeznek a misére imával, énekléssel. Boldogasszonyunk szeretetében, a Pünkösdi Szentlélek népünket egyesítő erejével imádkozunk a Szent Korona és Szent István szellemében édes hazánk tisztább erkölcsű jövőjéért, a világ gyógyulásáért! Terveink szerint a két mise bevezetéseként itt a Pilis hegy oldalában kihangosítjuk Csíksomlyó üzenetét, így rövidül meg a 700 km. távolság testvéri ölelés közelségére, így alkotunk szellemi hidat, így kötjük össze ismét a fizikai és lelki kapcsolatot erdélyi testvéreinkkel, így találkozik egymással Kárpát-medence két szent hegye, Hargita és Pilis, így duplázódik meg közös imáink által a két azonos lelki tartalmú keresztényi zarándokhely nemzet egyesítő ereje, és így kérünk bocsánatot 2004. dec. 5-én elkövetett vétkünkért. Ezen a misén szivárvány karolja át Kárpát-medence népeit, önti el szívünket a csíksomlyói Babba Mária, és a szántói Boldogasszony édesanyai szeretete, amely megóvja Mária országát az Isten nélküli, szeretetre éhező világ pusztító bajaitól.

 

Pilisszántóért Egyesület    

Szőnyi József Tel: +36302685953

Szólj hozzá!

Címkék: magyarság pünkösd

A bejegyzés trackback címe:

https://pilisszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr602840708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása