HTML

Pilisszántói Faluvédők

Hírek, információk, vélemények Pilisszántóról a Faluvédő Egyesület gondozásában

Friss topikok

Linkblog

A Szikla Színház lehetőségei

2011.04.07. 17:11 :: Falvédő

Gyönyörű panorámájával, többszintű teraszaival és a felette elhelyezkedő kápolnával és kereszttel a pilisszántói Szikla Színház páratlan - mindeddig kihasználatlan - adottságokkal rendelkezik. Az önkormányzat tulajdonképpen egyfajta terhes örökségként tekint rá, ami évről évre kényszerű programszervezést igényel, pedig ha kicsit hosszabb távon és nagyobb ívű elképzelésekkel közelítenének hozzá, akár komolyabb országos produkciót is meg lehetne valósítani.

Csak példaként említem, milyen remek látványalapul szolgálna a Jézus Krisztus Szupersztár előadásához. A kopár kőplató akár a Szentföld pusztaságait és köves hegyoldalait is megidézheti. Egyes jeleneteket a fölső teraszon, másokat a füves hegyoldalon lehetne előadni "bejátszva" az egész környéket a nézőtér előtt. Remek táncos tömegjeleneteknek adhatna helyet a katlan. És a darab drámai befejezéseként fénypászmákkal övezve felragyoghatna a Pilis Keresztje is. 

Egy ilyen szuperprodukció előkészítéséhez minimum két év kell. Meg kell írni a pályázatokat az anyagi háttér előteremtéséhez, meg kell keresni a társulatot, össze kell állítani a profi csapatot, amelyik megrendezi és eljátssza majd, országos hírverést kell csapni a készülő eseménynek. Lehetőleg filmre kell rögzíteni az egészet, hogy azután a TV is leadhassa. Nagyon sok ember nagyon sokat dolgozik rajta, ezért nagyon drága. De viszont egy ilyen produkció egymás után zsinórban 10 telt házas előadást is elbír - évente.

Érdemes lenne legalább megpróbálni, mert ez igazi kitörési pontot jelenthetne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pilisszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr482807587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása