HTML

Pilisszántói Faluvédők

Hírek, információk, vélemények Pilisszántóról a Faluvédő Egyesület gondozásában

Friss topikok

Linkblog

Pályázhat az önkormányzat az önerőre is!

2011.04.27. 13:18 :: szekertabor

Remélhetőleg Pilisszántó is megpróbál a csatornázási és útépítési pályázatok önrészére pályázni. A vonatkozó MTI hírt ezért szó szerint közöljük:

Önerő-támogatás önkormányzatoknak

Az önkormányzatok az európai uniós forrásból elnyert támogatásokhoz szerdától igényelhetnek önerő támogatást az EU Önerő Alapból, egy pályázatra legfeljebb kilencszázmillió forint önerő-kiegészítés jár - az erről szóló belügyminiszteri rendelet a legutóbbi pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Önerő-támogatást azok igényelhetnek, akiknek a pályázatairól 2010-ben, vagy pedig azt követően született elfogadó döntés.


Támogatás a saját forrás százalékában jár. Legmagasabb - hatvan százalékos - az önerő támogatás a vízgazdálkodásnál. Idetartozik a vízrendezés, a csapadékvíz-elvezetés, az árvízvédelem, valamint az ivóvíz minőségének javítása.

A környezetvédelem - a szilárdhulladék-lerakók rekultiválása, a települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek kiépítése, továbbá a szennyvízelvezetés és -tisztítás - ötven százalékos önerő- támogatásra jogosult. Ugyancsak ötven százalékos a támogatása a járóbeteg-szakellátás fejlesztésének.

A bölcsőde-, óvoda- és iskolafejlesztés önerő-támogatása viszont már csak negyven százalékos.

Az EU Önerő Alapjából pályázatonként legfeljebb 900 millió forint igényelhető. Ettől csak az ivóvíz minőségének javításánál, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás esetében lehet eltérni. Amennyiben ezeket több település valósítja meg, úgy az önerő támogatás - településenként - hetvenmillió forinttal növelhető.

 

2 komment

Címkék: pályázat önkormányzat

A bejegyzés trackback címe:

https://pilisszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr462859120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzmkSzántó 2011.05.07. 08:41:42

Továbbítottam a képviselő-testület tagjainak az információt. Köszönettel vette a felhívást,figyelemfelkeltést, de sajnos csak azok pályázhatnak erre, akinek saját, önkormányzati forrásból rendelkezésre áll az önerő összege.Itt ez nem áll fenn.
Továbbra is várjuk javaslataikat, észrevételeiket.
Üdvözlettel: Faidt Lilla
képviselő

kiskuckó 2011.06.30. 14:27:05

Még nem világosodtak ki az elmék. Talán egyszer.
süti beállítások módosítása